Składniki:
biszkopt upieczony w półkolistej formie, lub wycięty w taki kształt,
dwa opakowania galaretek,
pół czekolady mlecznej,
pół opakowania herbatników lub 10 dag prażonego na patelni kokosu,
kilka grubych paluszków,
kilka wykałaczek,
2 kiwi.
Przygotowanie:
Przygotowując ten deser można popuścić wodze fantazji. Najpierw wylałam na płaski talerz galaretkę "szafirową", po zastygnięciu "niebieską" przygotowaną wedle przepisu na opakowaniu. Wyspę zrobiłam z biszkoptu posypanego pokruszonymi herbatnikami. Palmy to grube paluszki, w które wbiłam wykałaczki - na nich zamocowałam plasterki kiwi polane wcześniej żółta galaretką, aby nie straciły koloru i blasku. Muszelki powstały z rozpuszczonej czekolady, którą po przestygnięciu za pomocą szprycy wylałam na filię aluminiową. Po schłodzeniu w lodówce z łatwością ściągnęłam je z folii i ułożyłam na wyspie. Z pozostałych herbatników i czekolady powstał statek z masztem z wykałaczki.