Reklama
Składniki:

60 dag mąki,
25 dag margaryny,
1 szklanka cukru,
3 łyżki gęstej śmietany,
3 łyżeczki proszku do pieczenia,
4 żółtka,
1 cukier waniliowy,
powidła,
3 łyżki kakao,
1 łyżeczka sody,
polewa czekoladowa.

Reklama
Przygotowanie:

Zagnieść ciasto z mąki, proszku do pieczenia, cukrów, żółtek i śmietany. Podzielić na dwie części: do jednej wsypać kakao, do drugiej - sodę. Blaszkę natłuścić. Ułożyć w niej jasne ciasto. Posmarować powidłami. Z ciemnego ciasta uformować małe kulki.W każdej zrobić małą dziurkę. Delikatnie wetknąć w jasne ciasto. Piec w temp. 200 st. przez 40 minut. Następnie dziurki zalepić powidłami. Polać polewą.

Reklama
Reklama
Reklama