Barbadosu słodki smak

Opublikowano: 24.06.2008, 23:20
Reklama
Składniki:
12,5 dag margaryny,
3 jajka,
12,5 dag cukru,
20 dag mąki,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 stołowe łyżki mleka,
1 paczuszka cukru waniliowego,
2 banany,
5 dag rodzynek,
łyżeczka rumu,
cukier puder.
Reklama
Przygotowanie:
Utrzeć margarynę z cukrem, jajkami i cukrem waniliowym. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować. Wlać mleko. Lekko zmiksować. Obrać banany. Pokroić w plasterki. Wymieszać z rodzynkami i łyżeczką rumu. Formę posmarować tłuszczem. Oprószyć bułka tartą. Wlać ciasto. Rozłożyć banany z rodzynkami. Piec w temp. 180 st. C przez 30 minut.
Reklama
Reklama
Reklama