Banany z miodem z grilla
Upieczone banany posyp orzechami i wiśniami

Opublikowano: 14.06.2010, 11:36
Reklama
Składniki:
- 4 banany
- wiśnie koktajlowe lub z konfitury
- 4 łyżki posiekanych orzechów laskowych
- cytryna
- 2 łyżki masła
- po łyżeczce miodu i brandy
Reklama
Sposób wykonania:
1. Banany obrać ze skórki, skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały, ułożyć na aluminiowej folii.
2. Masło rozpuścić w rondelku, połączyć z miodem i alkoholem. Posmarować banany. Można też posypać odrobiną cynamonu.
3. Przełożyć na rozgrzany ruszt i grillować około 15 minut.
4. Gorące banany posypać koktajlowymi wiśniami i orzechami. Deser podawać z kulką lodów waniliowych i bitą śmietaną. Można też polać rozpuszczoną czekoladą.
Reklama
Przepisy na potrawy z grilla - forum >>
Reklama
Reklama
Reklama