Reklama
Składniki:

400 ml mleka bananowego,
1 banan
1,5 łyżki brązowego cukru,
sok z cytryny,
1,5 łyżki rumu,
0,5 szklanki mrożonych owoców mieszanych,
1,5 łyżki cukru pudru,
1,5 łyżka mąki ziemniaczanej,
bita śmietana.

Reklama
Przygotowanie:

Wymieszać zimne mleko, mąkę ziemniaczaną, brązowy ukier, rum i sok z cytryny. Zagotować, stale mieszając trzepaczką. Na dnie dwóch miseczek ułożyć po 5 plasterków banana skropionych sokiem z cytryny. Po czym ułożyć budyń. Pokryć plasterkami banana. Wsyawić do lodówki. Zmiksować mrożone owoce z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Takim sosem polać deser. Ozdobić bitą śmietaną. Od razu podawać.

Reklama
Reklama
Reklama