Reklama
Składniki:

4 banany,
15 dag deserowej czekolady
50 ml mleka,
3 żółtka,
30 g cukru pudru,
250 ml śmietany kremówki,
2 łyżki soku z cytryny,
3 dag wiórków czekoladowych,
gotowy spód z kruchego ciasta.

Reklama
Przygotowanie:

Pokruszyć czekoladę. Rozpuścić w gorącym mleku. Ostudzić. Utrzeć żółtka z cukrem puderem. Obrać jednego banana. Zmiksować. Wlać do utartych żółtek. Dodać czekoladę. Ubić śmietanę. Wymieszać. Rozsmarować krem na gotowym kruchym cieście. Na godzinę wsyawić do lodówki. Resztę bananów obrać i pokroić na plasterki. Skropić sokiem z cytryny. Ułożyć na cieście. Posypać wiórkami czekoladowymi.

Reklama
Reklama
Reklama