Bananowiec z Barbadosu

Opublikowano: 13.10.2008, 18:07
Reklama
Składniki:
12,5 dag margaryny,
3 jajka,
12,5 dag cukru,
20 dag mąki,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 stołowe łyżki mleka,
1 opakowanie cukru waniliowego,
2 banany,
5 dag rodzynek,
cukier puder.
Reklama
Przygotowanie:
Margarynę, cukier, jajka i cukier waniliowy utrzeć na pulchną masę. Wsypać mąkę i proszek. Zmiksować. Wlać mleko. Ciasto wlać do natłuszczonej i oprószonej bułką tartą formy. Włożyć obrane i pokrojone na plasterki banany. Skropić rumem. Rozsypać rodzynki. Piec w temp. 180 st. C przez 30 minut. Oprószyć cukrem pudrem.
Reklama
Reklama
Reklama