Reklama
Składniki:

1 3/4 filiżanki mąki pszennej,
pół filiżanki cukru,
3/4 filiżanki brązowego cukru,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
pół łyżeczki sody,
1/4 łyżeczki soli,
65g białej czekolady,
2 jajka,
pół filiżanki rozpuszczonego masła,
3 dojrzałe banany,
1 łyżeczka ekstraktu wanilii.

Reklama
Przygotowanie:

Czekoladę pokruszyć. Wymieszać razem ze wszystkimi sypkimi składnikami. Roztopić masło. Ostudzić. Roztrzepać z jajkami i wanilią. Obrać banany. Pokroić na cienkie półplasterki. Dodać. Przelać do sypkich składników. Piec w temp. 200 st. C przez 180 st. C.

Reklama
Reklama
Reklama