Reklama
Składniki:
Ciasto:
10 dag margaryny,
3/4 szklanki cukru,
3 jajka,
1 i 1/2 szklanki mąki,
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 szczypta soli,
3 łyżki mleka,
1 opakowanie rodzynek,
rum,
2 banany,
2 łyżki soku cytrynowego,
tłuszcz do smarowania blachy.
Polewa:
10 dag czekolady,
2 łyżki mleka.
Reklama
Przygotowanie:
Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami. Nie przerywając ucierania, wsypać proszek do pieczenia, mąkę i sól. Wlać mleko. Rodzynki namoczyć w rumie. Wsypać. Obrane banany przekroić wzdłuż. Formę keksową natłuścić. Wlać połowę ciasta. Ułożyć owoce. Zalać resztą ciasta. Piec w temp. 180 st. C przez 60 minut. Rozpuścić czekoladę z mlekiem. Polac ciasto. Odstawić na jeden dzień.
Reklama
Reklama
Reklama