Baklawa francuska

Opublikowano: 01.04.2008, 15:09
Reklama
Składniki:
90 dag mrożonego ciasta francuskiego,
15 dag orzechów włoskich,
15 dag orzechów laskowych,
10 dag pistacji,
10 dag cukru pudru,
łyżeczka cynamonu,
15 dag masła,
1/3 szkl. miodu,
1/2 szkl. soku pomarańczowego,
1/2 szkl. soku cytrynowego.
Reklama
Przygotowanie:
Masłem wysmarować formę o wymiarach 25 X 30 cm. Rozmrozić ciasto i podzielić na 6 części. Rozwałkować, jedną z nich wyłożyć formę. Posypać 1/5 posiekanych orzechów, 1/5 cukru wymieszanego z cynamonem i 2 łyżkami startego na wiórki masła. W ten sam sposób nakładać kolejne warstwy ciasta, bakalii i masła. Piec w temp. 200 st. C przez 40 minut. Przekroić ciasto. Podgrzać miód z sokami. Odstawić na godzinę.
Reklama
Reklama
Reklama