Bakaliowy mazurek

Opublikowano: 01.04.2008, 22:53
Reklama
Składniki:
Ciasto:
1 kostka margaryny,
3/4 szkl cukru pudru,
2 i 1/2szkl mąki,
6 żółtek,
1 cukier waniliowy,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 dżem z czarnej porzeczki,
bakalie,
skórka pomarańczowa.
Polewa:
1 i 1/2 szklanka cukru pudru,
4 łyżki kakao,
4 łyżki śmietany,
1 kostka masła.
Reklama
Przygotowanie:
Wszystkie skkładniki zagnieść. Upiec. Ostudzić. Posmarować placek dżemem. Polać przygotowaną polewą (wszystkie składniki polewy gotować przez trzy minuty). Posypać bakaliami. Pozostawić do ostygnięcia.
Reklama
Reklama
Reklama