Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 10 dag cukru
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 15 dag margaryny
  • 2 łyżki kakao
  • 3/4 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Reklama

Masa do dekoracji:

  • 3 łyżki naturalnego serka homogenizowanego
  • 20 dag cukru pudru

Do dekoracji:

  • kolorowa posypka
  • gotowe serduszka czekoladowe
Przygotowanie:

1. W garnku zagotuj cukier z cukrem waniliowym, margaryną, kakao i 4–5 łyżkami wody. Przestudź, dodaj jajka i 3/4 szklanki mąki oraz proszek do pieczenia. Zmiksuj.

2. Łyżeczką nałóż masę do malutkich papierowych foremek. Ustaw na blasze do pieczenia i piecz 15–20 minut w temp. 190 stopni. Wyjmij z piekarnika i ostudź.

Reklama

3. Serek wymieszaj z cukrem pudrem na gęstą masę. Udekoruj muffinki lukrem serowym oraz czekoladowymi serduszkami i kolorową posypką.

Reklama
Reklama
Reklama