Reklama
Składniki:

Ciasto:
7 żółtek,
20 dag margaryny,
20 dag cukru pudru,
20 dag mąki,
2 lub 3 łyżki śmietany,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
olejek cytrynowy.

Reklama

Ciasto II:
7 białek,
20 dag cukru,
12 dag roztopionej margaryny (letniej),
7 dag mąki ziemniaczanej,
7 dag mąki pszennej,
1 cukier waniliowy,
1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Ciasto III:
4 jajka,
12 dag cukru pudru,
7 dag mąki pszennj,
3 dag kakao,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
12 dag stopionej margaryny.

Przygotowanie:
Reklama

Ciasto: utrzeć margarynę z żółkami i cukrem do białości. Wlać śmietanę i olejek. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Przelać do formy. Ciasto II: ubić pianę z białek i cukru. Wsypać proszek do pieczenia i mąki. Wlać margarynę. Wlać strumieniem na pierwszą warstwę ciasta w formie. Ciasto III: ubić bianę z białek i cukru. Wlać żółka. Wsypać kakao, proszek do pieczenia i mąkę. Wlać margarynę. Dokładnie wymieszać. Przelać do formy na drugą warstwę ciasta. Piec 60 minut.

Reklama
Reklama
Reklama