Babka piaskowa

Opublikowano: 31.03.2008, 23:14
Reklama
Składniki:
25 dag masła,
1 szklanka cukru,
10 czubatych łyżek mąki pszennej,
5 czubatych łyżek mąki ziemniaczanej,
5 jajek,
1 opakowanie cukru waniliowego,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Reklama
Przygotowanie:
Utrzeć masło z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. W trakcie ucierania stopniowo wbijać jajka. Zmieszać mąkę z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Dodać do masy, delikatnie wymieszać. Wysmarować masłem foremkę, napełnić ciastem, wyrównać powierzchnię. Piec ciasto ok. 1 1/4 godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury ok 175 stopni.
Reklama
Reklama
Reklama