Babeczki ze śmietaną i z poziomkami

Składniki:
- 25 dag mąki
- 5 łyżek cukru
- torebka cukru waniliowego
- 1 jajko
- 12 dag masła
Krem:
- 10 dag kremówki
- 100 ml wytrawnego białego wina
- 2 łyżeczki żelatyny
- 1 żółtko + 1 jajko
- 20 dag poziomek
- 10 dag borówek amerykańskich
- 3 łyżki cukru
Przygotowanie:
1. Z podanych składników zagnieść szybko ciasto, owinąć w folię, włożyć do lodówki na pół godziny.
2. Żółtko utrzeć z jajkiem i cukrem na kremową masę. Dolać wino, wymieszać. Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę
i odstawić do lodówki na 15 minut.
3. Ciastem wylepić foremki na babeczki, ponakłuwać widelcem. Piec 15 minut w temp. 200 st. C.
4. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno. Dodać do lekko ściętego kremu, wymieszać.
5. Zupełnie zimne babeczki napełnić kremem, obłożyć owocami i odstawić na 2 godziny do lodówki.