Babeczki z ucieranego ciasta

Opublikowano: 12.10.2008, 01:00
Reklama
Składniki:
2/3 kostki masła,
2 i 1/2 szklanki mąki,
szklanka cukru,
4 jajka,
5 łyżek mleka,
cukier waniliowy,
2 łyżki cukru pudru,
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia.
Reklama
Przygotowanie:
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Nie przerywając ucierania, wlewać po jednym jajku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i powoli wsypywać do ciasta. Dokąłdnie wymieszać z mlekiem. Do natłuszczonych foremek rozłożyć ciasto do połowy. Piec w temp. 200 st. C przez 25 minut. Delikatnie wyjąć babeczki. Oprószyć cukrem pudrem.
Reklama
Reklama
Reklama