Reklama
Składniki:

Ciasto:
30 dag mąki,
15 dag margaryny,
4 dag cukru,
1 jajko,
kilka łyżek śmietany,
sól.
Nadzienie:
2 szklanki śmietanki kremówki,
15 dag cukru pudru,
cukier waniliowy,
20 dag poziomek.

Reklama
Przygotowanie:

Mąkę posiekać z margaryną. Dodać cukier, jajko i śmietanę. Zagnieść ciasto. Ukształtować kulę. Zawinąć w folię aluminiową. Włożyć na 20 minut do lodówki. Rozwałkować na grubość 3 mm. Wyciąć krążki, którymi napełnić foremki. Piec w temp. 150 st. C na złoty kolor. Nadzienie: śmietanę ubić z cukrami. Upieczone babeczki wyjąć. Wypełnić śmietaną i owocami.

Reklama
Reklama
Reklama