Reklama
Składniki:

Babeczki:
2 szklanki mąki,
0,5 szklanki cukru pudru,
2 żółtka,
20 dag margaryny.
Pianka:
2 białka,
1/3 szklanki cukru,
1/3 szklanki cukru pudru.
Karmel:
15 dag posiekanych orzechów,
2 łyżki masła,
3 łyżki cukru,
3 łyżki miodu.

Reklama
Przygotowanie:

Babeczki: posiekać masło z margaryną. Wlać żółka. Wsypać cukier puder. Zagnieść ciasto. Ukształtowac kulę. Ocinąć w folię. Włożyć na pół godziny do lodówki. Rozwałkować. Wylepić 20 foremek na babeczki. Pianka: ubić białka. Pod koniec ucierania dodawać powoli cukier, a następnie cukier puder. Rozłożyć do babeczek. Piec 20 minut. Karmel: stopić masło, miód i cukier. Wsypać orzechy. Smażyć, aż masa będzie gęsta. Gorącym karmelem delikatnie polać babeczki.

Reklama
Reklama
Reklama