Babeczki z kremem limonkowym

Składniki:
- 15 dag mąki
- 10 dag masła
- 5 dag cukru pudru
- żółtko
- łyżka zmielonych migdałów
Krem:
- 2 łyżki budyniu waniliowego w proszku
- 4 łyżki cukru pudru
- 1/2 szklanki kremówki
- 1/4 szklanki soku z limonki
- 2 czubate łyżki serka mascarpone
- 10 dag borówek ameryk.
- wisienki koktajlowe
Przygotowanie:
1. Z podanych składników zagnieć ciasto. Wyłóż nim foremki do babeczek, przykryj kawałkami papieru do pieczenia oraz suchym grochem. Odstaw do lodówki na 20 min. Następnie piecz 15 minut w temperaturze 190 st. Usuń groch z papierem i piecz babeczki jeszcze kilka minut, aż zrobią się rumiane. Lekko ciepłe wyjmij z foremek.
2. Budyń wymieszaj z cukrem pudrem, sokiem z limonki, kremówką i gotuj, mieszając, aż masa zgęstnieje. Lekko przestudź i wymieszaj z mascarpone. Chłodź 15 minut. Owoce opłucz i osusz, rozłóż w babeczkach, przykryj kremem. Przed podaniem udekoruj wisienkami koktajlowymi.