Reklama
Składniki:
Ciasto:
12,5 dag masła,
22 dag mąki,
6 dag cukru pudru,
1 żółtko.
Krem:
20 dag jogurtu naturalnego,
5 dg cukru pudru,
cukier waniliowy,
20 ml rumu,
2 łyżki żelatyny,
20 dag śmietany kremówki,
5 kiwi,
wiśnie z konfitury.
Reklama
Przygotowanie:
Masło posiekać z cukrem pudrem i mąką, dodać żółtko. Wyrobić ciasto. Trzymać w lodówce przez pół godziny. Po czym rozwałkować i wylepić nim małe foremki. Piec w temp. 200 st. C przez piec 15 minut. Jogurt rozetrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, rumem i lekko ubitą śmietaną. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, podgrzewać, aż się rozpuści. Wymieszać z kremem. Rozłożyć do babeczek. Ozdobić plastrami kiwi i wiśniami.
Reklama
Reklama
Reklama