Szarlotka crumble - przepis składniki i przygotowanie
Bardzo prosta w przygotowaniu!

Opublikowano: 16.09.2015, 07:00
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 4 duże jabłka
- łyżka płynnego miodu
- łyżka brązowego cukru
- szczypta cynamonu
- miąższ z 1/2 laski wanilii
- masło do wysmarowania foremek
Reklama
Kruszonka:
- 10 dag mąki (można użyć krupczatki)
- 5 dag masła
- 5 dag cukru
Przygotowanie:
Zobacz przepis na szarlotkę "crumble"!
- Foremki wysmaruj masłem.
- Jabłka obierz, pokrój w kostkę, połącz z miąższem wanilii, cynamonem, cukrem oraz miodem.
- Rozłóż do foremek.
- Z podanych składników przygotuj kruszonkę.
- W palcach formuj grudki i rozsyp na jabłkach.
- Piecz około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C.
- Podawaj gorące.
Reklama
Zobacz inne przepisy z jabłkami:
Szarlotka z bezą - przepis
Co zrobić z jabłek - 50 przepisów na ciasta i desery z jabłkami
Dżem jabłkowy z kiwi - przepis
Reklama
Reklama
Reklama