Agrestowe ciasto z bezami

Składniki:
Ciasto:
15 dag masła,
3 dag cukru,
jajko,
25 dag mąki.
Nadzienie:
50 dag agrestu,
1/4 l wody,
1-2 łyżki cukru.
Krem budyniowy:
1/2 l mleka,
2 żółtka,
torebka budyniu waniliowego.
Piana:
3 białka,
15 dag cukru.
Przygotowanie:
Utrzeć jajko z cukrem i masłem. Dodać mąkę. Zagnieść ciasto. Uformować w kulę. Owinąć folią aluminiową. Włożyć do lodówki na dwie godziny. Wdoę zagotować z cukrem. Wsypać oczyszczony agrest. Gotowac kwadrans. Odsączyć. Ostudzić. Rozwałkować ciasto. Przełożyć do tortownicy. Nakłuć widelcem. Piec w temp. 200 st. przez 20 minut. Rozprowadzić budyń czterema łyżkami mleka. Wlać żółtka. Dodać do wrzącego mleka. Zagotować. Schłodzić. Ułożyć na upieczonym cieście. Z białek i cukru ubić pianę. Ułożyć na cieście. Piec w temp. 220 st. C przez 10 minut.