Reklama
Składniki:
8 opakowań herbatników,
1 mleko w puszce skondensowane - słodzone,
2 budynie śmietankowe bez cukru,
0,5 litra mleka,
1 kostka margaryny,
0,5 opakowania śmietany kremówki,
2 łyżeczki żelatyny,
4 łyzki cukru,
1 kostka czekolady mlecznej.
Reklama
Przygotowanie:
Przez dwie godziny gotować mleko w puszce. Wsypać do pół litra mleka dwa budynie i cztery łyżki cukru. Ugotować. Pozostawić do ostygnięcia. Po czym utrzeć z margaryną. Ubić śmietanę z dwoma łyżkami żelatyny. Na dnie blaszki ułożyć herbatniki. Rozłożyć gęste mleko. Nakryć warstwą herbatników. Posmarować masą budyniową. Ułożyć herbatniki. Posmarować śmietaną. Posypać startą czekoladą. Pozostawić do zastygnięcia.
Reklama
Reklama
Reklama