Reklama

Sprawdź, jakie pyszne dania można przyrządzić bez schabu, szpondra
czy skrzydełek.
To świetny pomysł
na sycący posiłek
nie tylko
w Wielkim Poście!

Reklama

n 20 dag chińskiego makaronu jajecznego n mała cukinia n po pół czerwonej i żółtej papryki n cebula
n 6 pieczarek n 3 ząbki czosnku
n 1/2 strąka czuszki n 3 łyżki sosu sojowego n pieprz n ostra papryka
n 2 łyżki oleju słonecznikowego Kotleciki: n puszka białej fasoli n jajko n czubata łyżka bułki tartej n 1/2 ły-
żeczki curry n szczypta kurkumy n pieprz n bułka tarta do obtoczenia n olej do smażenia

Przygotowanie: 30 min
Smażenie kotletów: 5

1 Warzywa i grzyby oczyść, opłucz. Cukinię pokrój na zapałkę, pieczarki w plasterki, papryki w paski, cebulę w kostkę. Czuszkę pokrój w plasterki.

2 Makaron przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, osącz. Warzywa i pieczarki obsmaż na 2 łyżkach oleju. Przełóż do szerokiego rondla. Postaw na kuchence, wrzuć czuszkę i posiekany czosnek. Smaż jeszcze kilka minut. Dodaj makaron. Wymieszaj, dopraw sosem sojowym, pieprzem i ostrą papryką.

3 Białą fasolę osącz z zalewy na sicie, ugnieć dobrze widelcem, dokładnie wymieszaj z pozostałymi składnikami oraz przyprawami. Uformuj malutkie kotleciki, obtocz w bułce tartej i usmaż na rumiano na dobrze rozgrzanym oleju. Podawaj z makaronem z jarzynami.

Reklama

TRUDNOŚĆ:? ?

Reklama
Reklama
Reklama