spaghetti z grzybami
Niech do twojej kuchni zawitają grzyby. Sprawdź najnowszy przepis na wegetariańskie spaghetti na Wielki Post.

Sprawdź, jakie pyszne dania można przyrządzić bez schabu, szpondra
czy skrzydełek.
To świetny pomysł
na sycący posiłek
nie tylko
w Wielkim Poście!
n 20 dag chińskiego makaronu jajecznego n mała cukinia n po pół czerwonej i żółtej papryki n cebula
n 6 pieczarek n 3 ząbki czosnku
n 1/2 strąka czuszki n 3 łyżki sosu sojowego n pieprz n ostra papryka
n 2 łyżki oleju słonecznikowego Kotleciki: n puszka białej fasoli n jajko n czubata łyżka bułki tartej n 1/2 ły-
żeczki curry n szczypta kurkumy n pieprz n bułka tarta do obtoczenia n olej do smażenia
Przygotowanie: 30 min
Smażenie kotletów: 5
1 Warzywa i grzyby oczyść, opłucz. Cukinię pokrój na zapałkę, pieczarki w plasterki, papryki w paski, cebulę w kostkę. Czuszkę pokrój w plasterki.
2 Makaron przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, osącz. Warzywa i pieczarki obsmaż na 2 łyżkach oleju. Przełóż do szerokiego rondla. Postaw na kuchence, wrzuć czuszkę i posiekany czosnek. Smaż jeszcze kilka minut. Dodaj makaron. Wymieszaj, dopraw sosem sojowym, pieprzem i ostrą papryką.
3 Białą fasolę osącz z zalewy na sicie, ugnieć dobrze widelcem, dokładnie wymieszaj z pozostałymi składnikami oraz przyprawami. Uformuj malutkie kotleciki, obtocz w bułce tartej i usmaż na rumiano na dobrze rozgrzanym oleju. Podawaj z makaronem z jarzynami.
TRUDNOŚĆ:? ?