Reklama

Zlewozmywak musi bowiem wiele znieść: wrzątek, który odlewasz po gotowaniu warzyw, resztki soków, uderzenie garnka, jeśli wysunie ci się z rąk...

Reklama

Dlatego materiał, z którego został zrobiony, jest niezwykle istotny (patrz tabelka). Zanim jednak dokonasz ostatecznego wyboru zlewozmywaka, weź pod uwagę także inne paramenty.

  • Głębokość. Płytsza komora jest wygodna, bo nie trzeba się nadmiernie nad nią pochylać, ale rozpryskuje się z niej woda, zwłaszcza gdy bateria jest wysoko lub puścimy zbyt silny strumień wody.
  • Budowa. Jeśli masz zmywarkę, wystarczy ci zlew jedno- lub półtora komorowy. Mała komora jest bardzo przydatna do mycia warzyw lub owoców. Gdy sama musisz zmywać naczynia, wybierz zlewozmywak z dwiema komorami i ociekaczem. Ceny od 100 do 2000 zł.
Reklama

Jak wybrać zlewozmywak?

Małgorzata Świgoń, Przyjaciółka nr 18, 2013

Reklama
Reklama
Reklama