Warsztaty kulinarne Almette z Andrzejem Polanem
W warszawskiej restauracji Soul Kitchen odbyły się Warsztaty kulinarne Almette, które poprowadził Andrzej Polan, znany m. in. z gotowania na żywo w programie "Dzień dobry TVN". Kucharz i właściciel restauracji, uczył jak przygotowywać szybkie, sezonowe i smaczne dania, które sprawdzą się także w przypadku nagłej wizyty gości. Uczestnicy przygotowali pod okiem mistrza zupę dyniową z imbirem i żurawiną, langosze, racuchy ze śliwkami i granolą orzechową oraz ruloniki z pastą z wędzonego pstrąga.

Wszystkie dania tworzone były na bazie znanych lekkich serów o delikatnym smaku marki Almette. Wyżej wymienione potrawy zostały przygotowane na podstawie autorskich przepisów mistrza kuchni
1 z 21

Warsztaty kulinarne Almette z Andrzejem Polanem
Wszyscy uczestnicy zostali ubrani w fartuchy kuchenne COOkie i byli tym faktem zachwyceni
2 z 21

Warsztaty kulinarne Almette z Andrzejem Polanem
Przybyli goście zostali podzieleni na 3 grupy operacyjne. Pierwsza grupa miała za zadanie wykonać krem dyniowy z serem Almette Śmietankowym i żurawinami
3 z 21

Warsztaty kulinarne Almette z Andrzejem Polanem
Oraz racuszki z granolą i śliwkami
4 z 21

Warsztaty kulinarne Almette z Andrzejem Polanem
Tak powstawała zupa dyniowa
5 z 21

Warsztaty kulinarne Almette z Andrzejem Polanem
Efekt końcowy - zupa dyniowa z imbirem i żurawiną oraz kleksem z serka Almette
6 z 21

Warsztaty kulinarne Almette z Andrzejem Polanem
Zupa-krem była pyszna!
7 z 21

Warsztaty kulinarne Almette z Andrzejem Polanem
Do zupy dyniowej przygotowywano racuchy drożdżowe ze śliwkami i granolą orzechową
8 z 21

Warsztaty kulinarne Almette z Andrzejem Polanem
Efekt końcowy - racuchy ze śliwkami i orzechami oraz serkiem Almette
9 z 21

Warsztaty kulinarne Almette z Andrzejem Polanem
Druga grupa miała przyrządzić ruloniki makaronowe i crosstini pszenne z pstrągiem wędzonym, chrzanowym serkiem Almette i ogórkami kiszonymi
10 z 21

Warsztaty kulinarne Almette z Andrzejem Polanem
Druga grupa w akcji
11 z 21

Warsztaty kulinarne Almette z Andrzejem Polanem
Ruloniki makaronowe z sałatką z rukoli i pomidorów
12 z 21

Warsztaty kulinarne Almette z Andrzejem Polanem
Crosstini pszenne z pastą z pstrąga wędzonego
13 z 21

Warsztaty kulinarne Almette z Andrzejem Polanem
Trzecia grupa miała przygotować langose z serkiem Almette, śmietaną i zieloną cebulką
14 z 21

Warsztaty kulinarne Almette z Andrzejem Polanem
Formowanie ciasta na langose pod wodzą zaufanych kucharzy z Soul Kitchen oraz pod okiem uważnych uczennic
15 z 21

Warsztaty kulinarne Almette z Andrzejem Polanem
Uczestniczki warsztatów kulinarnych
16 z 21

Warsztaty kulinarne Almette z Andrzejem Polanem
Smażenie langosy
17 z 21

Warsztaty kulinarne Almette z Andrzejem Polanem
Langose w głębokim oleju
18 z 21

Warsztaty kulinarne Almette z Andrzejem Polanem
Langos z serkiem Almette
19 z 21

Warsztaty kulinarne Almette z Andrzejem Polanem
Langose były pyszne
20 z 21

Warsztaty kulinarne Almette z Andrzejem Polanem
I bardzo szybko znikały z tacy!
21 z 21

Warsztaty kulinarne Almette z Andrzejem Polanem
Restauracja Soul Kitchen, ul. Noakowskiego 16 (wejście w bramie), Warszawa