Ziołowe placki ziemniaczane
Nadaj plackom ziemniaczanym zupełnie nowego smaku! Przygotuj placki ze świeżymi ziołami!
Opublikowano: 26.08.2013, 08:35
Reklama
Ilość kalorii: 350
Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- jajko
- pół szklanki mąki
- cebula
- pęczek natki pietruszki
- olej do smażenia
- sól
Reklama
Przygotowanie:
- Ziemniaki umyj, obierz, opłucz. Zetrzyj na tarce z dużymi oczkami.
- Dodaj do nich: jajko, mąkę, pokrojoną w kostkę cebulę, posiekaną zieleninę i sporą ilość soli. Dokładnie wymieszaj.
- Na patelni rozgrzej sporą ilość oleju. Łyżką formuj z ciasta nieduże placuszki. Smaż je z obu stron na złoty kolor.
- Zdejmij z patelni, ułóż na papierowych ręcznikach, by osączyć je z nadmiaru tłuszczu.
Reklama
Reklama
Reklama