Reklama
Ilość kalorii: 240
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 8
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 60 dag filetów śledziowych matjas
  • 2 pomarańcze
  • cebula
  • jabłko
  • ogórek kiszony
  • 4 łyżki majonezu
  • sok z cytryny
  • cukier
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Śledzie opłucz, namocz w zimnej wodzie, osącz.
  2. Pomarańcze, cebulę, jabłko i ogórek obierz, pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z majonezem, dopraw do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem.
  3. Filety zwiń w pierścienie, zepnij wykałaczkami i napełnij przygotowaną masą.
  4. Wstaw na godzinę do lodówki, by się dobrze schłodziły. Podawaj z pszennymi grzankami lub pumperniklem.
Reklama
Reklama
Reklama