Reklama
Ilość kalorii: 215
Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 25 dag serka śmietankowego
  • 3 łyżki śmietany 18 proc.
  • 4 listki bazylii
  • 6 czarnych oliwek
  • 5 suszonych pomidorów
  • 25 dag wędzonego łososia w plastrach
  • pieprz biały
Reklama
Przygotowanie:
  1. Serek wymieszaj ze śmietaną. Dodaj posiekane listki bazylii oraz drobno pokrojone oliwki i pomidory. Całość dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku pieprzem.
  2. Plasterki łososia ułóż na folii spożywczej, tak by lekko nachodziły na siebie. Posmaruj je przygotowaną masą, zwiń w rulon pomagając sobie folią. Całą roladkę mocno owiń folią. Włóż na 4 godziny do lodówki.
  3. Ostrym nożem roladkę krój w plasterki grubości ok. 1, 5 cm. Podawaj na plasterkach ogórka.
Reklama
Reklama
Reklama