Roladki z łososia z serem
Na imprezę!

Opublikowano: 24.09.2013, 13:01
Reklama
Ilość kalorii: 215
Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
- 25 dag serka śmietankowego
- 3 łyżki śmietany 18 proc.
- 4 listki bazylii
- 6 czarnych oliwek
- 5 suszonych pomidorów
- 25 dag wędzonego łososia w plastrach
- pieprz biały
Reklama
Przygotowanie:
- Serek wymieszaj ze śmietaną. Dodaj posiekane listki bazylii oraz drobno pokrojone oliwki i pomidory. Całość dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku pieprzem.
- Plasterki łososia ułóż na folii spożywczej, tak by lekko nachodziły na siebie. Posmaruj je przygotowaną masą, zwiń w rulon pomagając sobie folią. Całą roladkę mocno owiń folią. Włóż na 4 godziny do lodówki.
- Ostrym nożem roladkę krój w plasterki grubości ok. 1, 5 cm. Podawaj na plasterkach ogórka.
Reklama
Reklama
Reklama