Reklama
Ilość kalorii: 480
Czas przygotowania: 75 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 40 dag mąki
  • 4 łyżki soku z cebuli
  • 2 jajka
  • 2 żółtka
  • sól
Reklama

Farsz:

  • 30 dag wędzonego boczku
  • 2 cebule
  • 5 jajek na twardo
  • surowe jajko
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • 3 łyżki tartej bułki
  • 2 łyżka oleju
  • cząber
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
Reklama
  1. Mąkę przesiej ze szczypta soli, wbij jajka i żółtka, wlej sok z cebuli. Zagnieć ciasto. Przykryj, odstaw na 30 min.
  2. Cebulę posiekaj, zeszklij na łyżce oleju. Odetnij plaster boczku, resztę zmiel z jajkami na twardo. Wbij surowe jajko, dodaj natkę i tartą bułkę. Dopraw cząbrem, solą i pieprzem.
  3. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 3 mm, szklanką wytnij krążki. Na każdym ułóż po łyżeczce farszu i zlep pierogi. Gotuj w osolonej wodzie 3 min od wypłynięcia. Polej skwarkami z odłożonego plastra boczku.
Reklama
Reklama
Reklama