Paluszki z piersi kurczaka - przepis

Opublikowano: 24.08.2012, 07:00
Reklama
Składniki:
- 60 dag filetów z piersi kurczaka
- 2 łyżki musztardy miodowej
- 2 jajka
- 5 dag mąki
- 10 dag tartej bułki
- 5 dag startego parmezanu
- 5 dag płatków kukurydzianych
- 2 ząbki czosnku
- sok z cytryny
- tymianek
- ziołowa przyprawa do drobiu
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Reklama
Przygotowanie:
- Filety pokrój w paski szerokości 2–3 cm, włóż do miski. Dodaj musztardę, posyp przyprawą do drobiu, skrop sokiem z cytryny, chłodź 15 min.
- Płatki wsyp do torebki i rozkrusz wałkiem. Tartą bułkę wymieszaj z parmezanem i płatkami. W misce roztrzep jajka z rozgniecionym czosnkiem, szczyptą tymianku, solą i pieprzem do smaku. Filety obtocz w mące, jajkach i bułce. Smaż po 3 min z obu stron, dosmaż na małym ogniu.
Reklama
Reklama
Reklama