Reklama
Składniki:
  • 60 dag filetów z piersi kurczaka
  • 2 łyżki musztardy miodowej
  • 2 jajka
  • 5 dag mąki
  • 10 dag tartej bułki
  • 5 dag startego parmezanu
  • 5 dag płatków kukurydzianych
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z cytryny
  • tymianek
  • ziołowa przyprawa do drobiu
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
Reklama
Przygotowanie:
  1. Filety pokrój w paski szerokości 2–3 cm, włóż do miski. Dodaj musztardę, posyp przyprawą do drobiu, skrop sokiem z cytryny, chłodź 15 min.
  2. Płatki wsyp do torebki i rozkrusz wałkiem. Tartą bułkę wymieszaj z parmezanem i płatkami. W misce roztrzep jajka z rozgniecionym czosnkiem, szczyptą tymianku, solą i pieprzem do smaku. Filety obtocz w mące, jajkach i bułce. Smaż po 3 min z obu stron, dosmaż na małym ogniu.
Reklama
Reklama
Reklama