Sorbet cytrynowy - przepis składniki i przygotowanie
Orzeźwiający deser - w sam raz na letnie dni.

Opublikowano: 06.06.2014, 09:00
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 2 szklanki wody
- szklanka cukru
- 1,5 szklanki soku i miąższu z cytryn
- skórka otarta z 2 cytryn
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na sorbet cytrynowy!
- Zagotuj wodę z cukrem.
- Zmniejsz ogień, gotuj 5 minut, wystudź.
- Do syropu dodaj sok z cytryny i otartą skórkę.
- Płyn przelej do płaskiego naczynia, przykryj.
- Wstaw na godzinę do zamrażarki. Po tym czasie przemieszaj widelcem.
- Ponownie wstaw do zamrażarki na godzinę.
- Proces powtarzaj jeszcze 3-4 razy.
- Z gotowej, zmrożonej masy formuj porcje.
- Podawaj je w miseczkach z cytryn.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na letnie desery:
Czekoladowy tort z truskawkami - przepis
Deser truskawkowy - przepis
Domowe lody - przepis jak je zrobić krok po kroku
Reklama
Reklama
Reklama